Pozdravljeni članice in člani Društva MOST,

pred nami je začetek novega študijskega leta 2023/24. Z dejavnostmi pred vpisom smo že začeli. V zadnji številki časopisa Latnik smo objavili obširno predstavitev dejavnosti in napovedali začetek vpisa. V Centru Fama v Vipavi in v Supernovi v Ajdovščini smo postavili panoje s predstavitvami Mostovih skupin in društva.

V naslednjem tednu začnemo z vpisom v naših prostorih. Vpis bo potekal v dvorani Most od ponedeljka, 11., do petka, 22. septembra 2023, od 9. do 12. ure. Prijavnice in programska knjižica bodo na razpolago ob vpisu, v nadaljevanju obvestil dodajamo seznam vseh razpisanih dejavnosti. Članarina za študijsko leto 2023/24 ostaja 15 EUR. Na voljo bo tudi glasilo MOST.

Natančen urnik z razporedom dejavnosti bo objavljen po vpisu v oktobrskih obvestilih. Zaradi pravočasne priprave urnikov in razporedov vas prosimo, da svoje članstvo obnovite čim prej. Večina dejavnosti bo pričela v oktobru, oziroma po dogovoru z mentorjem/animatorjem. Animatorje in mentorje ob tej priložnosti prosimo, da se povežejo s svojo skupino in se dogovorijo za pričetek aktivnosti.

 

  • Kolesarski izlet

Prvi kolesarski izlet bo predvidoma v soboto, 23. septembra, če nam bo vreme naklonjeno. Prevozili bomo del tematske poti VIPava v smeri proti Vipavi. Več informacij o programu vam bomo pravočasno poslali. Program bo objavljen tudi na oglasni deski.

  • Delavnica KAJ NAM POMENI AJDOVSKA TRŽNICA?

v četrtek, 28. septembra, med 9. in 14. uro v dvorani Most

Vabimo vas na zanimiv interaktiven dogodek, ki ga bo vodil zavod Servis 8 v organizaciji občine Ajdovščina. Na srečanju bomo na kreativen način obravnavali vlogo tržnice v Ajdovščini, izmenjali mnenja in pričakovanja o razvoju ponudbe lokalne hrane na tržnici ter iskali priložnosti za uporabo digitalnih storitev za dostopanje do lokalne hrane. Na srečanju pričakujemo aktivno sodelovanje udeležencev pri iskanju idej za izboljšanje ponudbe na tržnici. Z vašo pomočjo boste prispevali k izboljšanju dostopnosti zdrave lokalne hrane. Odmore med delavnicami nam bodo s svojimi dobrotami popestrili ponudniki Ajdovske tržnice.

Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do vključno četrtka, 21. septembra 2023, do zasedbe razpoložljivih mest na številki tajništva 051 205 242 ali po elektronski pošti most.u3@gmail.com

  • Pohod in Zgodovinska potepanja

Tudi letos bomo eno srečanje krožka Zgodovinska potepanja združili s pohodništvom. Odpravili se bomo na Kočevsko. Srečanje bo predvidoma v soboto, 30. septembra. Več informacij o programu vam bomo pravočasno poslali. Program bo objavljen tudi na oglasni deski.

Želimo vam uspešen začetek novega študijskega leta.

Stane Kodele, predsednik Društva MOST

Ajdovščina, 4. septembra 2023