SPREHOD: PLANINA–JEZERCE NA PLANINI  

v torek, 14. 11. 2023

zbirališče: parkirišče za gradom ob 8. uri

 

Na pobudo članov smo razpisali novo pohodniško skupino Sprehodi, v okviru katere bodo organizirani kratki pohodi (3 do 5 km) z vmesnimi postanki, primerni tudi za tiste člane, ki se Mostovih daljših in krajših pohodov ne zmorejo več udeleževati. Potekali bodo enkrat mesečno ob torkih.

V torek, 14. 11., se nam obeta dan brez dežja in morda ulovimo tudi kak sončni žarek, zato se bomo odpravili na drugi sprehod v tem študijskem letu. Z zbirnega mesta za starim mlinom se bomo odpeljali proti Dolenjam, zavili desno za Planino in parkirali na parkirišču pri balinarski dvorani. Ker je pred nami tradicionalni Vertovčev pohod, ki bi se ga marsikdo rad udeležil, pa ga žal ne zmore več prehoditi, bomo sprehajalci tokrat prehodili le del te čudovite poti, ki nas vedno znova preseneti. Morda bo tudi nas na Sprehodu.

Iz parkirišča dalje nas bo pot vodila najprej nekaj sto metrov po asfaltu, nato pa po lepi gozdni poti do Jezerca na Planini, kjer je naš cilj sprehoda. Do tu bo cca 700 m blagega klanca. Pri Jezercu se bomo na klopci odpočili, imeli čas za okrepčilo in kot je obljubljeno, si vzeli tudi par minut za razgibavanje in predihanje.

Povratek bo nekaj časa po isti poti, ki nas po cca 3 km prehojene poti pripelje na izhodišče. Če bo želja, in volja seveda, bomo lahko malo podaljšali in se vračali mimo cerkve sv. Kancijana. Skupne poti bo v tem primeru približno 4 km. Pot je lahka in primerna za vse sprehajalce, saj bo s počasnim tempom in vmesnimi postanki, ter klepetom v družbi Mostovih prijateljev sprehod minil kot bi mignil. Lepo vabljeni, da se nam pridružite, saj nas tudi lepota jesenskih barv narave kar vabi k sprehajanju.

Ker je to nova skupina in vas morda zanima kaj več, lahko pokličete za dodatne informacije na društvo. Prijave na Sprehod pa niso potrebne.

 

Z udeležbo na Sprehodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Sprehod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.