POHOD: NAPOLEONIKA IN GRAD MIRAMAR PRI TRSTU

v soboto, 16. 12. 2023

z odhodom avtobusa ob 8. uri

izpred avtobusne postaje v Ajdovščini

Na željo članov bomo ponovili lanski pohod/izlet, na katerem se bomo sprehodili nad Tržaškim zalivom. Osrednja zanimivost bo razgledna krožna pot Napoleonika ali Vicentinijeva cesta. Avtobus nas bo pripeljal do parkirišča blizu Kontovela oziroma Proseka. Od tu bomo šli dobre 4 km po Napoleoniki visoko nad morjem s čudovitim razgledi na Miramar, Barkovlje in Trst ter slovensko obalo. Pri Obelisku na Občinah bomo nadaljevali in spremljali Križev pot do prelepe cerkve – Marijino svetišče na Vejni. Tu bomo pomalicali ter si ogledali cerkev. Pot nas bo nato vodila malo navzdol proti Kontovelu, kjer bomo zaključili krožno pot Napoleonika in nadaljevali navzdol s kraškega roba proti znamenitemu gradu Miramar blizu Trsta. Za sprehod po vrtovih ni vstopnine, če pa bi si kdo želel ogledati notranjost gradu (muzej) je vstopnina 10 €.

Vsega skupaj bomo naredili približno 12 km poti, ki je večinoma ravninska in lahka, razen cca 2 km na koncu proti Miramaru in morju. Vendar je to pot navzdol po lepi stezi in ne bi smela povzročati težav prav nikomur.

Avtobus nas bo približno ob 14. uri pobral pred Miramarom. Še vožnja do »malice« in izlet bo končan.

Ocenjeni stroški ob najmanj 40 udeležencih bodo 21 €. Plačilo na avtobusu.

Ker gremo na pohod v Italijo, vas prosimo, da ne pozabite na osebni dokument!

Prijave sprejemamo v tajništvu na številki 051 205 242 ali po elektronski pošti most.u3@gmail.com do četrtka, 14. 12. 2022, do 12. ure. V primeru prevelikega števila prijav bomo upoštevali vrstni red prijav.

Z udeležbo na pohodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Pohod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.