KRAJŠI POHOD: RAVNE-ČRNIČE

v petek, 8. 12. 2023

zbirališče: parkirišče za gradom ob 8. uri

V petek, 8. 12., se nam spet ne obeta najlepše vreme, a vseeno upamo, da nam uspe izpeljati krajši pohod. V primeru rahlega dežja bo pohod prilagojen za hojo z dežniki, zato je zaželeno da tisti, ki bi počakali kar na Ravnah, prej pokličete.

Z zbirnega mesta na parkirišču za gradom se bomo odpeljali proti Črničam in tu na koncu vasi pri kapelici zavili desno za Ravne. Po cca 2,5 km pridemo do otroškega igrišča v vasi, kjer bomo parkirali in začeli s pohodom. Čaka nas nekaj asfalta skozi zaselek Ipavci s cerkvico sv. Janeza in Pavla. Nadaljujemo po manjšem klancu na Tabor (protiturška utrdba), ki si ga bomo ogledali in občudovali razgled na okolico. Sledi spust proti zaselku Garjevca, nato manjši klanec do Slejk. Nad tem lepim zaselkom si bomo ogledali spomenik padlim borcem. Tu si si bomo vzeli čas za okrepčilo.

Po požarni poti mimo lovske koče nad Gojačami bomo prišli čez travnik v Črniče, kjer si bomo v soteski Konjščak ogledali še slap Čbr. Sprehodili se bomo še po zgornjem delu Črnič do ovinka nad vasjo, nato pa še dober km po asfaltu (rahel vzpon). Pohod bomo zaključili na izhodišču po cca 8,5 km prehojene poti. Pot je z vmesnimi postanki in počasnim tempom primerna za vse pohodnike.

Za dodatne informacije lahko pokličete na društvo, sicer pa prijava na pohod ni potrebna. Prosimo vas le, da ste na zbirnem mestu ob dogovorjeni uri (ob 8.00).

Z udeležbo na pohodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Pohod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.