SPREHOD: SLAP 

v torek, 12. 12. 2023

zbirališče: parkirišče za gradom ob 8. uri

 

Na pobudo članov smo razpisali novo pohodniško skupino Sprehodi, v okviru katere bodo organizirani kratki pohodi (3 do 5 km) z vmesnimi postanki, primerni tudi za tiste člane, ki se Mostovih daljših in krajših pohodov ne zmorejo več udeleževati. Potekali bodo enkrat mesečno ob torkih.

V torek, 12. 12., se bomo zbrali ob 8. uri na parkirišču za gradom. Tokrat se bomo odpeljali proti Slapu. Pod vasjo na Rovni bomo parkirali in se odpravili na »pohodič« po lepi krožni poti okoli vasi.

Pot po asfaltu pripelje do centra vasi na slapenski plac, kjer nadaljujemo po njihovi Učni poti “Med Divje”, ki so jo odprli jeseni 2019 in je namenjena vsem ljubiteljem divjih rastlin. Te so na info tablah ob poti lepo opisane, zato se bomo ob njih tudi ustavili. Zanimiv in lep sprehod bomo po cca 4 km zaključili na izhodišču. Med potjo si bomo vzeli čas za počitek, okrepčilo, pa tudi potelovadili in predihali pljuča. Pot je lahka in primerna za vse sprehajalce, zato lepo vabljeni, da se nam pridružite.

Ker je to nova skupina in vas morda zanima kaj več, lahko pokličete za dodatne informacije na društvo. Prijave na Sprehod pa niso potrebne.

 

Z udeležbo na Sprehodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Sprehod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.