KRAJŠI POHOD: KOMEN–IVANJI GRAD–KOMEN

v torek, 19. 12. 2023

zbirališče: parkirišče za gradom ob 8. uri

Ker se 19. 12. obeta lep sončen dan, gremo tokrat izjemoma na krajši pohod na torek. Zbirno mesto je za gradom ob 8. uri.

Z avtomobili se bomo odpeljali proti Potočam, zavili levo za Branik in nato levo za Komen. Na začetku vasi Komen bomo parkirali ob osnovni šoli. Pot nadaljujemo peš proti vasici Divči do cerkvice Device Marije Oberšlanske nad Tomaževico. Nadaljujemo ob vinogradu in kmalu prispemo do lepo urejene kolesarske poti, obdane s suhozidi, po kateri prispemo v Ivanji Grad. Po njem se sprehodimo do cerkve sv. Janeza Krstnika. Vračamo pa se čez zanimivo prazgodovinsko gradišče Debela Griža, ki si ga tudi ogledamo. Po cca 9 km zaključimo pohod v Komnu.

Pot z blagimi občasnimi klanci ni zahtevna, je pa lepa, saj nas pelje tudi mimo treh kraških kalov. Lepo vabljeni, da se nam pridružite na zadnji pohod v letu 2023 in se prepričate sami, da je na Krasu res krasno.

Za dodatne informacije lahko pokličete na društvo, sicer pa prijava na pohod ni potrebna. Prosimo vas le, da ste na zbirnem mestu ob dogovorjeni uri (ob 8.00).

Z udeležbo na pohodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Pohod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.