V novem letu 2024 želimo vsem, ki radi hodijo, lahek pohodniški korak, vsem, ki delajo z rokami, mirne roke, in vsem, ki se učijo dober spomin. Risarjem želimo raznolikost misli, plesalcem lahek plesni obrat, telovadcem miren gib, opazovalcem prodoren pogled, predvsem pa dobro počutje pri svojih dejavnostih in skupnem druženju na Društvu Most univerzi za tretje življenjsko obdobje. Naj vam življenje omogoči tudi čim več zdravja in sreče v svojem družinskem krogu.

Upravni odbor in predsednik

 

  • Spoznavanje narave: Predavanje o lovstvu

v četrtek, 11. 1. 2024, ob 9. uri v dvorani Društva MOST

Na prvem srečanju v letu 2024 vas vabimo na predavanje o lovstvu. G. Edo Krašna nam bo predstavil vse o lovu, lovski praksi, opremi, skrbi za divjad in ostale zanimivosti na tem področju. Vabljeni.

 

  • Kino: Ko bom mrtev in bel

v četrtek, 18. 1. 2024, ob 19. uri v Dvorani prve slovenske vlade

Spet bomo šli V KINO. Tokratni izbor je črno-beli jugoslovanski dramski film iz leta 1967 z Draganom Nikoličem v glavni vlogi, ki nosi naslov »Ko bom mrtev in bel«. Film je bil na Puljskem festivalu večkrat nagrajen; za najboljši film, najboljšo režijo in najboljšega igralca. Jugoslovanski filmski arhiv ga je uvrstil na drugo mesto lestvice najboljših jugoslovanskih filmov vseh časov.

Zgodba prikazuje mladega sezonskega delavca, ki se po izgubi službe poda na iskanje svojega mesta v družbi. Potovanje ga popelje skozi ves družbeni ustroj v obdobju socialistične Jugoslavije. Vabljeni 18. 1. v Dvorano prve slovenske vlade, povabite tudi prijatelje in znance. Prostovoljni prispevek 1 EUR za projekcijo.

 

  • Prvo srečanje fotografskega krožka

v torek, 30. 1. 2024, ob 18. uri v ateljeju

Z januarjem 2024 bo pod okriljem mentorice ge. Polone Ipavec pričel delovati fotografski krožek – Vipavska svetloba, ki bo potekal vsak drugi torek v mesecu ob 18. uri v ateljeju Društva Most. Vabljeni.

 

  • Zgodovinska potepanja

Za januarsko srečanje pripravljamo predavanje v dvorani društva. Za program in termin se še dogovarjamo in vas bomo o njem pravočasno obvestili preko elektronske pošte ali SMS sporočila. Program bo objavljen tudi na oglasni deski in na spletni strani društva.

 

  • Krajši pohodi, Sprehodi in Pohodništvo – Spoznavajmo Slovenijo

Organizacija pohodov je odvisna od lepega vremena, zato bomo vse prijavljene obvestili o programih preko elektronske pošte ali SMS sporočila. Programi bodo objavljeni tudi na oglasni deski in na spletni strani društva.

V januarju sta predvidena dva krajša pohoda; prvi bo predvidoma takoj prvi teden v januarju, saj si bomo ogledali jaslice. Daljši pohod bo v drugi polovici januarja, odpravili se bomo v slovensko Istro (Kaštelir).

Več informacij o pohodih bomo objavili naknadno.

Stane Kodele, predsednik Društva MOST

Ajdovščina, 28. 12. 2023