KRAJŠI POHOD: SLAP-LOŽE

v petek, 26. 1. 2024

zbirališče: parkirišče za gradom ob 8. uri

V petek, 26. 1., se nam menda obeta lep sončen dan, zato ga izkoristimo za drugi krajši pohod v novem letu. Zbirno mesto je ob 8. uri na parkirišču za gradom.

Tokrat se bomo odpeljali proti Vipavi in v krožišču zavili za Slap. Pod vasjo na Rovni bomo parkirali in odšli na pohod. Pot nas bo peljala proti Majeriji, nato pa po učni poti »Med divje« do Slapa. Tam nas čaka nekaj asfalta do Lož in po makadamski poti z nekaj klanca nadaljujemo do gradu Lože. Do razgledne točke z oranžno klopco velikanko nas čaka še par minut hoje. Takih klopc velikank je v Evropi postavljenih že kar krepko čez tristo in ta je zapovrstjo 325., v Sloveniji pa je prva. Po postanku za pogled na lepo Vipavsko dolino in okrepčilo sledi povratek na izhodišče. Pohod bomo zaključili po cca 8 km.

Vsi lepo vabljeni na pohod, saj je pot lepa, nezahtevna in zanimiva ter primerna za vse pohodnike.

Za dodatne informacije lahko pokličete na društvo, sicer pa prijava na pohod ni potrebna. Prosimo vas le, da ste na zbirnem mestu ob dogovorjeni uri (ob 8.00).

Z udeležbo na pohodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Pohod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.