Vabljeni na delavnico Centra za krepitev zdravja “Preprečevanje padcev pri starejših“,
ki bo v torek, 27. 2. 2024, ob 10. uri v dvorani Društva MOST.

 

Padci starejših odraslih so neposredni vzrok za 95 % vseh zlomov kolka pri starejših in glavni razlog za hospitalizacije zaradi nezgodnih poškodb. Vodijo v odvisnost od tuje pomoči, socialno izolacijo in zmanjšano kakovost življenja.

Za preprečevanje padcev lahko največ naredimo že sami z vadbo, s katero povečujemo mišično moč in izboljšujemo ravnotežje. Na vadbeni delavnici boste pod vodstvom kineziologa in fizioterapevtke izvedli takšno obliko vadbe. Vaje za moč bomo izvajali z enostavnimi pripomočki, kot je na primer elastika, vaje za ravnotežje pa bodo primerne za samostojno izvajanje doma. Na koncu delavnice bomo izvedli tudi krajše testiranje telesne pripravljenosti, s katerim prejmete povratno informacijo o vaši telesni zmogljivosti.

Delavnica izvajata Anžej Praček, mag. kin., in Sara Hrovatin, fizioterapevtka, iz Centra za krepitev zdravja ZD Ajdovščina. Za lažjo izvedbo delavnice vas prosimo, da s seboj prinesete blazino za vadbo in ste oblečeni v udobna športna oblačila. V kolikor za branje potrebujete očala, jih imejte s seboj.

Prijavite se po elektronski pošti most.u3@gmail.com ali po telefonu 051 205 242 do vključno petka, 23. 2. 2024, do 12. ure.