POHOD PO KUNAVERJEVI POTI

v soboto, 2. 3. 2024

z odhodom avtobusa ob 8. uri

izpred avtobusne postaje v Ajdovščini

Pohod bomo pričeli na Rakeku, kjer bomo pustili avtobus ter nato sledili krožno Kunaverjevo pot preko Rakovškega polja in skozi bukove gozdove v Rakov Škocjan. Večinoma bomo hodili po stezah skozi lepo naravo do Malega mostu v Rakovem Škocjanu. Tam se bomo navezali na učno pot, ki nas bo peljala v osrčje slovitih udornic. Tokrat bomo imeli vodiča, ki je dober poznavalec tega enkratnega kraškega pojava (Zelške jame, Mali naravni most, Veliki naravni most, Tkalca jama, Kotliči …). Ponikalnica Rak je v tem času polna vode, zato bodo ogledi še lepši. Glede na deževno vreme nekaj dni nazaj bodo nekateri deli stez morda še blatni, zato priporočamo primerno obutev.

Pot ne bo naporna, dolga približno 13 km z 200 m višinske razlike in spada med lahke pohodne poti. Končali bomo v »Gostišču En Krajcar« v Podskrajniku, kjer nas bo čakala topla malica.

Ob udeležbi najmanj 40 pohodnikov bo strošek 20 EUR na osebo. Plačilo na avtobusu.

Prijave sprejemamo v pisarni društva na številki 051 205 242 ali po elektronski pošti polonakovac.most@gmail.com do četrtka, 29. 2. 2024, do 12. ure. V primeru prevelikega števila prijav bomo upoštevali vrstni red prijav.
V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili na naslednjo soboto (9. 3.).

Z udeležbo na pohodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Pohod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.