KRAJŠI POHOD: LOZICE-OTOŠČE

v petek, 8. 3. 2024

zbirališče: parkirišče za gradom ob 8. uri

V petek, na praznik 8. marca, gremo s skupino krajših pohodov na pot po mesecu dni premora.

Z zbirnega mesta ob 8. uri za gradom se bomo odpeljali proti Vipavi do Podnanosa, na koncu vasi zavili desno za Lozice in parkirali ob pokopališču. Sprehodili se bomo skozi lepo in zanimivo vasico z številnimi zaselki, na koncu vasi prečkali potok Močilnik in kmalu še mejo med občinama Vipava in Divača, v kateri leži mala vasica Otošče. Z asfaltne ceste bomo zavili levo na gozdno pot in mimo ruševin starega gradu prispeli do cerkvice sv. Marije Magdalene. Po krajšem postanku za pijačo bomo nadaljevali pohod po manjšem klancu in prestopili na pot, ki je bila v starih časih edina povezava med Vipavsko dolino in Postojno. Sledi le še spust nazaj proti izhodišču. Več zanimivosti o tem lepem kraju pa vam zaupamo med potjo.

Pot ni zahtevna in je primerno dolga, zato lepo vabljeni, da se nam pridružite. Upamo, da nam bo tudi vreme naklonjeno, a morda vseeno vzemite s sabo dežnik v nahrbtniku in se seveda primerno obujte.

Za dodatne informacije lahko pokličete na društvo, sicer pa prijava na pohod ni potrebna. Prosimo vas le, da ste na zbirnem mestu ob dogovorjeni uri (ob 8.00).

Z udeležbo na pohodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Pohod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.