Pridno vadimo že 15. leto. Smo v postavi: Nada Kovač in Vido Mislej, Drago in Danica Lavrenčič, Ljudmila in Bojan Kovač, Viktor Petrič in Ljiljana Lekić, Stanko in Hilda Marc, Hermina in Mirko Šterman, ki pa iz zdravstvenih razlogov skoraj ne plešeta več. Smo tudi dobra družba in se srečujemo tudi sicer in ne samo na vajah. Zelo si želimo, da bi prišel v našo skupino še kakšen par, saj bi se kmalu naučil določenih plesov. Res, da smo v teh letih osvojili že okrog 40 plesov in to predvsem primorskih, nekaj pa tudi iz drugih pokrajin, vendar tudi veliko ponavljamo. V veliko zadovoljstvo bi nam bilo, da bi lahko prenašali naše znanje na mlajši rod in ne bi tako v Ajdovščini za nami zopet ostala praznina, kakršna je bila že prej.

Naša mentorica Silvana Bajc se ves čas trudi z nami in izbira take plese, kjer ni pretiranih poskokov in poklekov. Muzikanta Slavko Likar in Simon Štokelj nas pridno spremljata na vajah in tudi na nastopih. Upajmo, da bomo ob 15-letnici lahko pripravili samostojni nastop.

Vesna Bratina nas je prišla pofotografirat na eni zadnjih vaj. Bili smo počaščeni, da kot koordinatorka ceni naš trud pri ohranjanju kulturne dediščine.

Animatorka Ljudmila Kovač

Foto: Vesna Bratina