Torek je bil dan za sprehod, tokrat s skromno udeležbo. Morda je bilo krivo slabo vreme, a “ta vztrajni” smo šli na načrtovano pot na Slap.
V oblačnem jutru pohodič pričnemo na Rovni, po nekaj malega asfalta zavijemo na makadamsko pot, po kateri prispemo do Majerije. Tu občudujemo lepe živalce alpake in obujamo spomin na nedavno predvajano nadaljevanko Najini mostovi, snemano prav v teh krajih. Nadaljujemo po zanimivi Učni poti “Med divje, ki je bila otvorjena septembra 2019. Ob poti so postavljene table z opisi in slikami divjih rastlin, ki jih je vredno prebrati. Se sprehodimo še mimo cerkve sv. Matije do pokopališča.
Med povratkom še postanek na lepo obnovljenem placu s slapensko šolo, katere začetki segajo v leto 1850 in graščina iz 17. stoletja. Povratek pa skozi vas mimo spomenika NOB in igrišča po cesti nazaj na izhodišče, kjer po 4,5 km pohod zaključimo. Med vožnjo proti Ajdovščini pa že dež. Da si lep dopoldan še polepšamo, zaključimo v slaščičarni ob kavici in ajdovski paštakremi. Na naslednjem sprehodu pa se vidimo v novem letu.
Vesna Bratina