POHOD: ČRNICA V BRDIH

v soboto, 23. 3. 2024

z odhodom avtobusa ob 8. uri

izpred avtobusne postaje v Ajdovščini

Tokrat gremo v Goriška Brda. Za svoje pohode so si Brici si izbral zanimiva imena po starih imenih češenj: Čmpevka, Črnica, Drugmbernca, Kozanka, Prvačnca, Bjlacpika, Karnjuka, Vilinka, Trcnka. Naša bo Črnica in seveda ne zaradi kač, temveč je to vrsta češnje, ki je črna, ko dozori.

Izhodišče bo grad Dobrovo in potem krog Šlovrenc, Hruševje, Neblo, Fojana in nazaj v Dobrovo. Dolžina poti bo dobrih 12 km, precej makadama, skozi vasi pa asfalt. Brda so seveda brda, malo navzgor malo navzdol, vendar ne pretežko. Hoje bo za približno 4 ure. Če bo (in seveda bo) sonce, priporočam pokrivalo in pohodno obutev za poti med vinogradi. Videli bomo neskončne vinograde in zanimive vasice na hribčkih. Upam, da bodo v soboto češnje v polnem razcvetu, marelice pa so bile ob ogledu proge.

Vmes si bomo ogledali čudovito novo klet na hribu nad Neblem – Nebowinery, kjer nam bo lastnik Miha Berus povedal kaj o kleti in briških vinih. Imeli bomo tudi kozarček vina za degustacijo, verjetno pa bo možno tudi kupiti kakšno buteljko.

Na popoldansko malico bomo šli v gostišče Oddih nad Solkanom.

Ob udeležbi najmanj 40 pohodnikov bo strošek 20 EUR na osebo. Plačilo na avtobusu. Vodja pohoda: Branko Lavrenčič (041 765 320)

Prijave sprejemamo v pisarni društva na številki 051 205 242 ali po elektronski pošti: polonakovac.most@gmail.com do četrtka, 21. 3. 2024, do 12. ure. V primeru prevelikega števila prijav bomo upoštevali vrstni red prijav. Predlagamo, da pohitite s prijavo. Na prejšnjem pohodu je bil 55 sedežni avtobus napolnjen že do torka.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili na eno od naslednjih sobot (6. 4.).

Z udeležbo na pohodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Pohod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.