KRAJŠI POHOD: NA KRAS MED JURJEVKE

v petek, 19. 4. 2024

zbirališče: parkirišče za gradom ob 8. uri

V petek se dobimo na parkirišču za gradom ob 8. uri in gremo na 12. krajši pohod v tem študijskem letu.

Tokrat se odpeljemo proti Potočam, zavijemo levo za Branik, nato spet levo in po približno 200 m zavijemo desno za Komen. Zapeljemo se skozi krožišče in nadaljujemo pot proti Tomačevici. Tik pred vasjo v ovinku zavijemo desno in prispemo k romarski cerkvi Device Marije Oberšljanske, kjer parkiramo. Od tukaj dalje pa pot pod noge in najprej skozi gozdiček, kjer bomo lahko ob poti občudovali cvetoče šmarnice.

Med sproščenim klepetom kmalu pridemo do lepih vasic Tomačevica in Gabrovica, kjer se žal ne bomo uspeli izogniti asfaltu, zato bo potrebno malo pozornosti na cesti. Le cca 1,5 km iz Gabrovice pa prispemo na travnike med cvetoče jurjevke. Ob ogledu poti v ponedeljek popoldan so bile še lepo cvetoče in upam, da jih napovedana ohladitev obdrži do petka in bomo v pogledih nanje in vse ostalo cvetje lahko uživali.

Vračamo se nazaj v Gabrovico na kolesarsko pot, ki nas pripelje nazaj na cilj. Nekje med potjo si bomo vzeli čas za okrepčilo. Ne pozabite na zaščito proti klopom in, v slučaju dežnih kapljic, na dežnik. Ker je na Krasu vedno krasno, se nam pridružite. Pot ni zahtevna, njena dolžina pa cca 9 km.

Za dodatne informacije lahko pokličete na društvo, sicer pa prijava na pohod ni potrebna. Prosimo vas le, da ste na zbirnem mestu ob dogovorjeni uri (ob 8.00).

Z udeležbo na pohodu se strinjam, da grem na lastno odgovornost. Pohod sodi v športno dejavnost v sklopu promocije pohodništva in zdravega načina življenja, za kar je društvo tudi registrirano.