Na sedežu Društva Most je bilo 19. aprila odprtje prve samostojne razstave Klare Bratina, članice Mostove likovne delavnice.

Gospa Klara v likovni delavnici Univerze za tretje življenjsko obdobje ustvarja že celih 20 let. Kot sama pravi, se veseli vsakega srečanja posebej. Občuduje naravo in njeno spreminjanje barv v različnih letnih časih. Navdihujejo jo razne oblike in barve tako rastlin kot tudi živalic. Upodablja pa tudi razne aktualne dogodke, kot je bil na primer covid. Ko se zazre skozi okno, občuduje oblake, njihove barve in njihovo spreminjanje. To jo naravnost impresionira. Njena posebnost je, da ustvarja z lopatko in ne s čopičem. Gledalec v njenih slikah običajno vidi samo to, kar je narisala na platno. Zanjo pa vsaka slika nosi svojo zgodbo, vanje prenaša svoja čustva in razmišljanja. Mentorica Silva Copič je v svoji predstavitvi dela Klare Bratina poudarila prav to njeno čustvenost, kar se kaže v pogosti izbiri rdeče, oranžne in rumene barve.
Gospa Klara pove, da tako kot vsakemu umetniku, tudi njej včasih zmanjka idej za ustvarjanje. Zato na svojih poteh vedno išče nove motive. Želimo ji, da najde še veliko lepih motivov, da jih bo lahko na njej lasten način prenesla na platno.

Otvoritev je spremljal kulturni program. Najprej so zaplesali člani Folklorne skupine, nato pa so zaigrale učenke Glasbene šole Vinka Vodopivca iz Ajdovščine. Nastopili sta dve harmonikašici Tinkara Gul (3. razred) in Zala Fabčič (5. razred) pod mentorstvom Karmen Krapež ter sestri kitaristki Neža Žvokelj (2. razred) in Eva Žvokelj (4. razred) pod mentorstvom Anteja Radnića. Za svoje nastope so prejele bučen aplavz publike, ki je bila navdušena nad njihovim izvajanjem.
Razstava bo na ogled do konca meseca.

Zapisala: Jerica Pelicon

Foto: Edo Pelicon, PK