Kot vsako leto je kamnoseška skupina Manče priredila piknik ob zaključku študijskega leta za člane skupine in njihove partnerje. Letos smo se ponovno zbrali pri Slavkotu Likarju na Križni gori in to kakšnih štirinajst dni prej kot običajno. Z delom v naši delavnici namreč vedno zaključimo zadnji torek v juniju in takrat pripravimo tudi piknik.

Na pikniku se nas je zbralo 29. Posamezniki so bili že prej določeni za pripravo jedače in pijače. Ob prihodu nas je za dobrodošlico že čakal izbor pijač. Kuharska ekipa se je takoj lotila priprave hrane in ob žaru je bilo kar živahno. Pečen krompir in različna zelenjava, piščančje perutničke in krače, svinjski zrezki, čevapčiči in še kaj je kot po tekočem traku prihajalo na mize. Po kosilu je prišla na vrsto še kava in sladice, ki so jih že doma pripravile pridne gospodinje.

Vzdušje na pikniku je bilo prijetno kljub nekoliko hladnejšem vremenu. V živahnih debatah smo se o marsičem pogovorili, si zaupali svoje želje, načrte in tudi težave. Posamezne skupinice so si omislile različne igre in aktivnosti. Tu je bilo kartanje, metanje kamnov in še kaj.

Proti sedemnajsti uri smo srečanje zaključili in pospravili vso opremo ter vse počistili tako da smo Slavkotu pustili urejen prostor. Ob odhodu smo se mu lepo zahvali za njegovo gostoljubnost.

Polni vtisov in zadovoljni s potekom dneva smo se poslovili do torka, ko se spet dobimo v naši delavnici v Mančah.

Marjan Polanc