V sončnem nedeljskem jutru naju z Mirjam, kot je že skoraj tradicija, pot popelje v Idrijo na ogled razstave idrijskih čipk. Tokrat sva se razstave še posebej veselili, saj je na na pobudo naše mentorice Saše Raspet na razstavi sodelovalo kar nekaj članic iz naše “Mostove” klekljarske skupine.

Projekt #VRTNICAUPANJA je edinstveni projekt in plod sodelovanja konceptualne umetnice Eve Petrič, Čipkarske šole Idrija in Zavoda za turizem Idrija. Vzorce za vrtnice je skrbno oblikovala Maja Svetlik iz Čipkarske šole Idrija. Kar nekaj vztrajnosti je bilo potrebno pri iskanju naših izdelkov med več kot 700 razstavljenimi vrtnicami, poslanimi kar iz sedmih evropskih držav.

Občudovali sva sliko s čudovito čipko, ki je delo g. Raspet, Sašine mame. Razstava je vredna ogleda, saj so vse umetnije klekljanja resnično prava paša za oči. Nov izziv za nadaljnje ustvarjanje in novim zmagam naproti….idej je veliko. Animatorko skupine Majdo Ambrožič in mentorico Sašo Razpet čaka v novem študijskem letu veliko potrpljenja s kar številčno skupino klekljaric.
Tekst in foto Vesna Bratina